Головна » Події » СІЛЬСЬКА БІБЛІОТЕКА: НОВІ МОЖЛИВОСТІ, НОВА ЯКІСТЬ ОБСЛУГОВУВАННЯ МОЛОДОГО ЧИТАЧА
16:43
СІЛЬСЬКА БІБЛІОТЕКА: НОВІ МОЖЛИВОСТІ, НОВА ЯКІСТЬ ОБСЛУГОВУВАННЯ МОЛОДОГО ЧИТАЧА
фото СІЛЬСЬКА БІБЛІОТЕКА: НОВІ МОЖЛИВОСТІ, НОВА ЯКІСТЬ ОБСЛУГОВУВАННЯ МОЛОДОГО ЧИТАЧА
На базі бібліотеки-філії с. Старуня відбувся семінар бібліотечних працівників на тему «Сільська бібліотека: нові можливості, нова якість обслуговування молодого читача».
Директор ЦБС Марія Краховська наголосила на тому, що сьогодні запити юнацтва е дуже різноманітними, тому потрібно швидко вміти реагувати на них, застосовувати в роботі з молоддю не лише традиційні, але й нові бібліотечні послуги, що створюють умови якісного доступу до інформації та знань.
Про соціально-економічний розвиток Старуні учасникам семінару розповів сільський голова Іван Мосюк. Він зауважив, що наше село особливе, дивовижне, відоме як в районі, так і за його межами. Завдяки впровадженню різних проектів воно розвивається, а молодь береже і славно примножує призабуті звичаї і обряди.
Консультації «Інноваційний потенціал бібліотек у формуванні морально-правової культури молоді» та «Позитивний вплив бібліотеки на формування читацьких уподобань юнацтва» подали провідний методист обласної бібліотеки для юнацтва Світлана Когут та завідувачка відділом абонементу Наталія Іванова.
Завідуюча місцевою бібліотекою-філіалом Марія Лукань поділилася досвідом роботи з питань організації змістовного дозвілля молоді.
Бібліотекарі навчилися, як за допомогою книги спрямовувати юнацтво на життєві орієнтири, допомогти вчасно зробити правильний вибір між добром і злом. Для практичного застосування було запропоновано ряд заходів дискусійного характеру, під час яких молодь зможе найкраще поспілкуватися, обмінятися думками з питань, що її хвилюють, висловити свою точку зору. 
Під час професійоного спілкування досвідом роботи з колегами поділилися завідуючі бібліотеками-філіалами сіл Манява, Раковець, Саджава, Росільна - Галина Рудько, Марія Гуменяк, Ганна Заліська, Оксана Соколова.
В рамках семінару проведено  годину духовних роздумів "Обірвані молитви монаха-літописця Романа Луканя".
До присутніх звернувся священик УПСЦ Вознесіння Христового с. Старуня отець Віталій Луцак, який акцентував на тому, що бібліотекарі покликані виховувати молодь на прикладах духовних провідників. Ми маємо свято берегти пам'ять про них, наслідувати життя сподвижників Христової віри.
Розповіді ведучих і запрошених гостей перепліталися з виступом гурту "Старунці", які дарували всім духовні пісні.


Всі зображення до публікації СІЛЬСЬКА БІБЛІОТЕКА: НОВІ МОЖЛИВОСТІ, НОВА ЯКІСТЬ ОБСЛУГОВУВАННЯ МОЛОДОГО ЧИТАЧА
Категорія: Події | Переглядів: 1597 | Додав: admin | Теги: сільська бібліотека | Рейтинг: 5.0/1