Головна » Події » ПРОЄКТ "ІСТОРИЧНИЙ МОМЕНТ" З ПИСЬМЕННИКОМ ВОЛОДИМИРОМ ШОВКОШИТНИМ
07:55
ПРОЄКТ "ІСТОРИЧНИЙ МОМЕНТ" З ПИСЬМЕННИКОМ ВОЛОДИМИРОМ ШОВКОШИТНИМ
фото ПРОЄКТ

26 квітня 38 років тому сталась одна з найбільших техногенних трагедій в історії людства. Внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС постраждали мільйони. Але на захист всього людства стали пожежники, правоохоронці, працівники ЧАЕС. Розуміючи усю масштабність трагедії, вони, незважаючи на небезпеку, вживали всі необхідні заходи, аби зменшити ризики для людей. Серед ліквідаторів аварії був і Володимир Шовкошитний, який описав хронологію подій та спогади тих, хто ліквідував наслідки аварії. 
Володимир Шовкошитний « Чорнобиль: Я бачив». Це художньо-документальна повість, в якій описано хронологію подій до та після аварії на Чорнобильській АЕС, спогади очевидців катастрофи, учасників ліквідації її наслідків, проаналізовані техногенні, економічні, соціальні й медичні наслідки наймасштабнішого техногенного лиха, продемонстровані перспективи повернення забруднених територій в народногосподарський обіг. Ця книга дає відповідь на головні питання, що постали після техногенної аварії, вона показує духовний зв'язок героїв Чорнобиля, майданівців та учасників АТО.
Це книга-спомин про людей, які, ризикуючи власним життям і здоров’ям, рятували все людство.
«Скромно скажу, що більш детальної книги про Чорнобиль ніж ця, ви не знайдете. Я знав усіх хлопців, які працювали на щитах – блочному, центральному та інших щитах. П’ять тисяч атомників було на станції, ми працювали у 5 змінах і всі один одного знали. Їхні спогади, їхні долі – все про них є у цій книзі, – зазначив Володимир Шовкошитний.

Категорія: Події | Переглядів: 35 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1