Головна » » ЧИТАЧ РЕКОМЕНДУЄ
18:27
ЧИТАЧ РЕКОМЕНДУЄ
фото ЧИТАЧ РЕКОМЕНДУЄ

Повість «Кайдашева сім’я» «з погляду на ...високоартистичне змалювання селянського життя і добру композицію належить до найкращих оздоб українського письменства».
                       Іван Франко
Неперевершеному шедевру української літератури – повісті «Кайдашева сім’я» Івана Нечуя-Левицького виповнюється 145 років! 
Цей твір був написаний автором у 1878 р., а вже наступного року – надрукований у львівському журналі «Правда». Того ж року повість вийшла у Львові окремими виданнями.
«Кайдашева сім’я» поєднує в собі неперевершений гумор, яскраві українські образи, неповторний національний колорит і нотку смутку.  
Вона про нашу здатність весело ставитися до життя, про наші стереотипи, примхи, хиби та слабкості. Про те, що нас єднає та розділяє. Про нашу різноманітність і вміння бути сильними в будь-якій ситуації.
Мова твору “Кайдашева сім’я” жива та співоча, тому повість читається легко та з цікавістю. Іван Нечуй-Левицький прикрасив книгу великою кількістю емоційних діалогів, мальовничим описом українського сільського колориту. 
Повість схожа на яскравий життєвий візерунок, в якому органічно поєднане комічне й трагічне. Іван Нечуй-Левицький зачіпає проблеми стосунків батьків та дорослих дітей та показує, до чого можуть призвести сварки через різні побутові дрібниці.

Переглядів: 110 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2