Головна » Події » МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ'Я - ЦЕ ОСНОВА ЕМОЦІЙНОЇ СТІЙКОСТІ ТА ДОВГОЛІТТЯ
11:15
МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ'Я - ЦЕ ОСНОВА ЕМОЦІЙНОЇ СТІЙКОСТІ ТА ДОВГОЛІТТЯ
фото МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ'Я - ЦЕ ОСНОВА ЕМОЦІЙНОЇ СТІЙКОСТІ ТА ДОВГОЛІТТЯ

Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя. Це поняття дуже широке і поєднує різні  аспекти.
Ментальне здоров’я – це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя.
Тобто великою мірою стан людини залежить від низки факторів, зокрема, наскільки добре вона реалізує свої здібності, долає звичайні життєві труднощі, здатна протистояти стресам, продуктивно працювати і робити внесок у свою громаду; наскільки людина може відчувати мир у собі і безпеку зовні.
З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, чи не кожен українець зазнав неминучого впливу війни на психологічне здоров’я.
Зіткнувшись із досвідом війни, люди відчувають різні емоції: страх, злість, безсилля, відчай, розгубленість. Впоратися із цим вдається далеко не всім. Важко концентруватися на чомусь, крім новин і переживань за рідних, друзів і тих, хто сміливо бореться на фронті.
Тим не менш життя продовжується, тому не потрібно ставити його на паузу. 
Регулярне піклування про власний стан може наштовхнути на відкриття внутрішнього джерела сили, що допоможе пройти крізь складні часи. Тому дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне. Ментальне та фізичне здоров’я – нерозривне ціле.
Книги, представлені на книжково-ілюстративній виставці «Ментальне здоров’я – це основа емоційної стійкості та довголіття», що діє в читальному залі, розповідають про емоційний стан, стресостійкість та інші складові психічного здоров'я людини, які можуть пояснити, підтримати, заспокоїти та скерувати в потрібному напрямку.
Також нагадуємо, що читання надихаючих книг може зменшити нервову напругу та стрес до 68%. А ще читання покращує самооцінку і зменшує депресію, урізає частоту серцевих скорочень і знімає напругу, розвиває емпатію та альтруїзм, допомагає краще спати.
Щоб менше страждати від стресу та хвилювань, візьміть за звичку відвідувати нашу бібліотеку!
Тож ласкаво просимо!

Категорія: Події | Переглядів: 89 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1