Головна » Події » ВІТРИНА ЛІТЕРАТУРНА
18:12
ВІТРИНА ЛІТЕРАТУРНА
фото ВІТРИНА ЛІТЕРАТУРНА

Агата Крісті  є однією із найбільш популярних письменниць усіх часів. Авторка створила більш ніж 80  детективних романів та збірок оповідань із закрученим сюжетом та несподіваною розв’язкою, 19 п’єс і 6 романів, опублікованих під ім’Ям Мері Вестмакотт. В її творах є несподівані повороти сюжету, загадкова атмосфера, що постійно тримають у напрузі.
За мотивами багатьох романів та новел Агати Крісті було створено п’єси, знято кінофільми й телесеріали. «Убивство Роджера Екройда» стало першою книжкою Агати Крісті, яка була інсценована – під назвою «Алібі» - й успішно поставлена на сцені одного з лондонських театрів Вест-Енду. Вистава за «Пасткою на мишей» – найславетнішою п’єсою письменниці – уперше відбулася в 1952 році і має сценічне життя з – поміж новітніх театральних постановок. 
До найвідоміших кінофільмів за мотивами творів Агати Крісті належать «Вбивство в Східному експресі»(1974) і «Смерть на Нілі»(1978), у яких Еркюля Пуаро грають Алберт Фінні та Пітер Устінов відповідно. На телеекрані Еркюля Пуаро найуспішніше втілив Дейвід Суше, а міс Марпл – Джоун Гіксон, Джералдіна Мак-Івен і Джулія Маккензі.
У 1971 р. письменниця здобула один із найвищих титулів у Великій Британії – Дама Британської Імперії.
Агата Крісті померла в 1976 році у віці вісімдесяти п’яти років, а кілька її творів вийшли друком посмертно.

Категорія: Події | Переглядів: 119 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2