Головна » Духовна криниця » ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ ТВОРЧОСТІ МИРОСЛАВА ДОЧИНЦЯ
21:03
ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ ТВОРЧОСТІ МИРОСЛАВА ДОЧИНЦЯ
фото ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ ТВОРЧОСТІ МИРОСЛАВА ДОЧИНЦЯ

30 вересня, саме у Всеукраїнський  день бібліотек, у культурно-мистецькому центрі «Скарбниця» Палацу культури відбулася неймовірна зустріч-презентація творчості відомого українського письменника Мирослава Дочинця. Автора численних популярних книг богородчанцям представила Марія Сем’янів, директорка Публічної бібліотеки ім. М.Яцківа.
Мирослав Дочинець – сучасний український прозаїк, публіцист, журналіст, видавець, філософ. Живе у місті Мукачево Закарпатської області. Упевнено посідає провідне місце у списку найпопулярніших авторів сьогодення. Відзнаку «Золотий письменник України» отримав у 2012 році  за видання творів у форматі паперової книжки сукупним накладом понад 100 тис. примірників за період із 2000 року. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка 2014 року за романи «Криничар. Діяріюш найбагатшого чоловіка Мукачівської домінії» та «Горянин. Води Господніх русел». Має багато інших відзнак. 
А ще автор понад двадцяти книжок, серед яких: «Руки і душа та інші невигадані жіночі історії», «Многії літа. Благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона  –  як жити довго в щасті і радості»,  «Вічник. Сповідь на перевалі духу», «Світован. Штудії під небесним шатром», «Світло семи днів» та ін.
Автор щиро ділився спостереженнями і роздумами, зробив огляд своїх літературних надбань, розповівши про те, як і з якою метою він  пише книжки і що прагне донести читачеві. При цьому автор згадував різні епізоди свого життя, починаючи зі студентських років, перших письменницьких спроб, досвіду роботи журналістом тощо. Насамперед п. Мирослав  поділився своїм баченням літератури і Слова загалом, а також
відповів на запитання присутніх.
Для Мирослава Дочинця література – це код нації, а наша література – це український продукт. 
Письменник прагнув донести просту життєву істину, розкрити свою душу. Розмова з вийшла настільки щирою, доступною, відвертою, що відразу заполонила  присутніх.
Насамкінець на адресу автора звучали слова вдячності з побажаннями міцного здоров’я, творчого натхнення, достатку, щастя, реалізації творчих планів.
Час зустрічі збіг непомітно, а слова подяки за творчість і книги, обмін думками серед відвідувачів ще довго не вщухали.
Після завершення заходу всі переконалися в тому, що твори автора б’ють рейтинги продажів не лише в українських книгарнях, але й під час зустрічей з шанувальниками творчості талановитого майстра слова. 
На презентації всі присутні мали можливість придбати книги з автографами автора.
«Книги не вимагають часу – вони володіють вічністю», – нехай ці слова Мирослава Дочинця із «Книги надиху»  стануть життєвим девізом кожного, хто прагне віднайти  свою систему координат у цьому непростому, бентежному світі.

Всі зображення до публікації ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ ТВОРЧОСТІ МИРОСЛАВА ДОЧИНЦЯ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 103 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2